De eerste specifieke rekruteringssite
voor het toerisme in Brussel.

Opleidingsoperatoren

Ter herinnering, wij maken een onderscheid tussen opleidingen (korte type , opleidingsoperatoren / -organisaties) en onderwijs in toerisme (lange type, scholen).

Wij geven hier een lijst van de opleidingsoperatoren in het Brusselse Gewest:

Bruxelles Formation: Opleidingsorganisme van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, www.bruxellesformation.be. Hoofdzakelijk opleidingen in communicatie en informatica. De catalogus van beschikbare opleidingen voor werknemers is hier beschikbaar: http://www.bruxellesformation.be/travailleurs/catalogue-travailleurs.html. Eveneens mogelijkheid van zelfopleiding: ontdek de catalogus van zelfcursussen door te klikken op de volgende link: http://www.bruxellesformation.be/travailleurs/autoformation-TRAV.html.

Referentiecentrum van de horeca (Horeca Be Pro), www.horecabepro.be, is het Brusselse beroepenreferentiecentrum voor de horecasector dat is opgericht op initiatief van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Actiris, VDAB, Horeca Formation Bruxelles en Bruxelles Formation. Het biedt talrijke opleidingen aan, onder meer voor werkzoekenden en voor wie zich wil bijscholen.

Dorifor, www.dorifor.be, een database die is aangelegd door Bruxelles Formation en die een overzicht geeft van alle opleidingen voor volwassenen in het Brusselse Gewest. Stelt tal van beroepsopleidingen in de horeca voor (basis- en gevorderde opleidingen). Voorbeelden: keukencommies, keukenchef, kamermeisje / kamerjongen, zaaldienst, receptionist, opdiener / barman, enz.

Espace Formation PME, stelt een IATA-opleiding voor (voortgezette opleiding) voor wie aan de slag wil in een reisbureau (vluchtboekingen), www.iata.org. Dit opleidingscentrum stelt ook een opleiding « Toeristische gids – regionale gids en reisagent (sectie bedrijfsleider / dienstenberoepen) » van het lange type voor, zoals vermeld op de pagina Scholen.

Als wij een opleidingscentrum in het Brusselse Gewest en/of een opleiding hebben vergeten, stuur ons dan gerust een e-mail naar info@brusselstourismjobs.be en wij zullen dit artikel graag aanvullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw PUBLICITEIT hier, contacteer ons.