De eerste specifieke rekruteringssite
voor het toerisme in Brussel.

Opleidingen

Hoge eisen inzake vaardigheden

De studie van de oorzaken van de hoge werkloosheid in Brussel die al aan bod kwam op onze Facebookpagina, gaf de eisen aan op het niveau van de “werkgelegenheidsvraag”, in het bijzonder met betrekking tot de hoge eisen inzake vaardigheden en twee-/meertaligheid.

 

Opleidingen en onderwijs

Ter herinnering, wij maken een onderscheid tussen ‘opleidingen’ en ‘onderwijs’:

–          Opleidingen zijn bedoeld voor werkzoekenden om een job te vinden en voor werknemers in het kader van hun voortgezette opleiding.

–          Het toerisme-onderwijs heeft betrekking op studies van het korte of het lange type.

 

Dit zijn de belangrijkste opleidingen en opleidingsorganisaties in Brussel op het vlak van toerisme:

  • De Individuele beroepsopleiding in de onderneming (IBO): dankzij een individuele beroepsopleiding biedt de ondernemung u op de werkplek een opleiding in het beroep waarvoor u na uw opleiding in dienst zult worden genomen. Meer informatie op http://www.actiris.be/tabid/112/language/fr-BE/Default.aspx. Dit is de directe weg naar een job, de kortste weg om te beginnen werken, onder meer in de Brusselse toerismesector.
  • Referentiecentrum horeca (Horeca Be Pro), is het Brusselse beroepenreferentiecentrum voor de horecasector (Hotels – Restaurants – Cafés) dat werd opgericht op initiatief van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Actiris, VDAB, Horeca Formation Bruxelles en Bruxelles Formation. Het biedt talrijke opleidingen aan, onder meer voor werkzoekenden, alsook de mogelijkheid om zijn vaardigheden bij te scholen.
  • Dorifor, een database die is aangelegd door Bruxelles Formation en die een overzicht geeft van alle opleidingen voor volwassenen in het Brusselse Gewest.  Stelt tal van beroepsopleidingen in de horeca voor (basis- en gevorderde opleidingen). Voorbeelden: keukencommies, keukenchef, kamermeisje / kamerjongen, zaaldienst, receptionist, opdiener / barman, enz.
  • Espace Formation PME, www.efpme.be, stelt een IATA-opleiding voor (de “International Air Transport Association”, of IATA) (voortgezette opleiding) voor wie aan de slag wil in een reisbureau of in de reserveringsdienst van een luchtvaartmaatschappij (boeking van vluchten).

(Espace Formation PME biedt ook cursussen aan om toeristische / regionale gids te worden, maar omdat die lopen over een periode van 2 jaar, gaan wij er nader op in in ons toekomstige artikel over het toerismeonderwijs).

Actiris opleidingscheques

Als werkzoekende kunt u ook Actiris cheques genieten: opleidingscheques, onder meer voor de horecasector. Meer informatie vindt u hier: http://www.actiris.be/tabid/143/language/fr-BE/Default.aspx. Financiering voor 50% (de andere 50% zijn ten laste van de werkgever) van een aanvullende opleiding tijdens de eerste 6 maanden na de indienstneming.

 

U verstrekt andere toerismeopleidingen in Brussel of u volgt zelf een toerismeopleiding die hier niet is vermeld, stuur dan een e-mail naar info@brusselstourismjobs.be en wij zullen dit artikel met plezier aanvullen.

Ontdek de voordelen van de diverse beroepsopleidingsprogramma’s voor werkzoekenden en werkgevers door te klikken op «Voordelen».

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw PUBLICITEIT hier, contacteer ons.