De eerste specifieke rekruteringssite
voor het toerisme in Brussel.

Nuttige links

Zoeken van een job en organisaties die verbonden zijn aan de werkgelegenheid en / of het toerisme in Brussel:

 

Actiris: Gewestelijke dienst voor arbeidsbemiddeling van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, www.actiris.be

 

Attractions et Tourisme: vzw die in 1982 werd opgericht door een een tiental beheerders van toeristische attracties in Brussel en Wallonië. Legt zich vooral toe op het verdedigen van de belangen van deze attracties en op de promotie ervan. http://www.attractions-et-tourisme.be/

 

BHA (Brussels Hotel Association): Federatie van in Brussel gevestigde hotels, www.brusselshotelassociation.be.  

 

Brussels Enterprises Commerce and Industry: www.beci.be (voorheen de Kamer van Koophandel en Verbond van Ondernemingen te Brussel). Een heus promotieorgaan van de economische sector van het Brusselse Gewest.

 

Brusselse Museumraad: opgericht na de eerste Assisen van het Brusselse toerisme, www.brusselsmuseums.be , groepeert bijna 100 musea van het Brusselse Gewest. Heeft op zijn site een sectie met job- en stageaanbiedingen : http://www.brusselsmuseums.be/nl/job.php.


FBAA: Federatie van de Belgische autobus- en autocarondernemers, www.fbaa.be. Talrijke mogelijke beroepen: chauffeurs, technici, gidsen, enz.

 

Horeca Brussel: werkgeversfederatie van hoteliers, restauranthouders, caféhouders en gelijkgestelde beroepen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, www.horecabruxelles.be.

 

Ministerie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest: www.brussel.irisnet.be (op deze site staat onder meer nuttige informatie over het Gewest en de Werkgelegenheid).

 

ISTO (Internationale social tourism organisation), www.bits-int.org. De ISTO, een internationale vereniging zonder winstoogmerk, heeft als opdracht om de toegang tot vrijetijdsbesteding, vakantie en toerisme te promoten voor zoveel mogelijk mensen. 

 

OPT (Office de Promotion du Tourisme de Wallonie et de Bruxelles, www.opt.be: de opdracht van deze dienst is Wallonië en Brussel bekendheid te geven dankzij evenementen en de « coups de cœur » van zijn medewerkers. Website, brochures en newsletters zijn de promotiedragers. En dan zijn er nog de kantoren van de OPT in het buitenland: Parijs, Londen, Milaan, Tokio, New York…. Als u interesse heeft voor een carrière in het buitenlnd in het kader van de promotie van Brussel, vindt u meer informatie over de buitenlandse kantoren van de OPT door hier te klikken: http://www.opt.be/contenus/nous_contacter/fr/803.html. Terloops vermelden wij nog dat Etienne Meurice, ter nagedachtenis van wie de gelijknamige stichting werd opgericht, er vele jaren heeft gewerkt.

 

UPAV. Beroepsunie van de reisbureaus. Als u op zoek bent naar een specifieke job in de sector van de reisbureaus, kunt u contact opnemen met de UPAV, www.upav.be.

 

Visit Brussels: het orgaan voor promotie van toerisme en congressen in Brussel, www.visitbrussels.be.

 

Geleide bezoeken in Brussel: voor wie carrière wil maken als gids.

Hier twee links met de verschillende operatoren: http://www.voiretdirebruxelles.be en http://www.bruxelles.be/artdet.cfm/4820.

Deze lijst is niet volledig, maar zal geregeld worden bijgewerkt. Gelieve met ons contact op te nemen indien uw instelling niet voorkomt in de bovenstaande lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw PUBLICITEIT hier, contacteer ons.