De eerste specifieke rekruteringssite
voor het toerisme in Brussel.

Hoe een goed cv opstellen?

Iedere werkzoekende stelt zich de vraag hoe hij een goed cv kan opstellen.

Geen paniek! De op onze website gebruikte software stelt u voor om een of meer profielen op basis van de jobs in de toerismesector op te stellen. Dat kan eenvoudig door de gestelde vragen te beantwoorden of de rolmenu’s te gebruiken. Wij moedigen u dan ook aan om verscheidene profielen op te stellen op basis van de jobs die u interesseren.

Wanneer u zich op deze website inschrijft als werkzoekende, kunt u ook uw cv uploaden.

Om terug te komen op de vraag «hoe een goed cv opstellen?», stellen wij u voor om deze vraag te benaderen vanuit het standpunt van een werkgever in de toerismesector.

Wat wil een werkgever uit de toerismesector van u weten?

Hou er vooreerst rekening mee dat hij gemiddeld slechts een dertigtal seconden zal besteden aan het lezen van uw cv. Schrijf dus geen roman, maar max. twee A4-pagina’s.

Op het Internet hebben wij een interessant cv-model gevonden dat is afgestemd op de toerismesector. Een heldere visuele presentatie zonder overbodige informatie. Dit cv vermeldt duidelijk de gegevens van de werkzoekende, de gezochte job/functie/afdeling (heel, heel belangrijk, maar vaak vergeten), de opleiding, de beroepservaring, de talen- en informaticakennis en enkele «varia». Eenvoudig, netjes en precies.

Op de website 100CV.com vonden wij dit interessante artikel. Het geeft tips en wijst u op de valstrikken die u bij het schrijven van een cv het best vermijdt.

Samengevat komt het erop neer:

  • Let op de spelling (laat uw cv nalezen door iemand met het Nederlands, Frans of Engels als… moedertaal)
  • Vermeld duidelijk uw werkelijke vaardigheden en verwezenlijkingen.
  • Als u al gewerkt heeft, geef dan referenties (namen en contactgegevens van personen die kunnen getuigen over uw verwezenlijkingen; vergewis u ervan dat deze personen zich niet negatief zullen uitlaten over u!)
  • Vestig de aandacht op wat u anders maakt!

Wat u niet mag doen:

  • Liegen of fantaseren over uw opleiding en ervaring
  • Onpersoonlijk zijn Taalfouten maken
  • Onnauwkeurig zijn
  • Te vertrouwelijk zijn

Nog een artikel dat wij interessant vinden: http://www.tourmag.com/Emploi-comment-mettre-toutes-les-chances-de-son-cote-et-rediger-un-bon-CV_a56739.html

U vindt ons artikel interessant? Deel het dan met uw vriend(inn)en die misschien ook een job in het toerisme zoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw PUBLICITEIT hier, contacteer ons.